Giv teelskeren en julekalender med te til jul

En julekalender er sjov at købe til sig selv, men det er endnu bedre at få den af nogen, du holder af. Hvis du vil give teelskeren i dit liv en julekalender, så de kan åbne nye fornøjelser hver dag i hele december, skal du finde én med te, naturligvis!

Men hvad er en tejulekalender egentlig? Og hvor kan du finde én? Det, og mere, kan du læse om i den her korte artikel, så du er godt klædt på til at finde den rette julekalender til den, du holder af.

Hvad er en tejulekalender?

En tejulekalender er præcis, hvad det lyder som. Det er en julekalender med te, så hver dag i juleperioden byder på en ny smagsoplevelse.

Julekalenderen indeholder ikke hele teposer, men små smagsposer, så der er til én eller et par kopper i alt. På posen står der navnet på teen og det, der er i, samt instruktioner til, hvor lang tid den skal trække.

Det er en meget simpel julekalender, men ligesom dem, der indeholder chokolade eller lakrids, er det ikke så meget overraskelsen, der er vigtig. Det er smagsoplevelsen og muligheden for at prøve noget nyt, for det er nemlig dét, der er i fokus.

Så selvom du selv synes, en julekalender med te lyder som en kedelig julekalender, kan det være det helt perfekte til den person i dit liv, der elsker en lun kop til at slappe af med i løbet af dagen.

Derfor kan en julekalender med te være et bedre valg

En tejulekalender kan være et rigtig godt valg af mere end én grund. Selvfølgelig er der den åbenlyse fordel med, at den giver en teelsker lige netop dét, de holder af, men det er kun én af dem.

Med en julekalender med te får din ven, din partner eller dit familiemedlem, som elsker te, nemlig muligheden for at prøve noget nyt. Det er nemt at falde i de samme gamle vaner, men det er også meget at dedikere sig til en hel pose te, man egentlig ikke ved, om man kan lide.

I en julekalender med te er det små smagsprøver, som strækker sig til et par kopper pr. pose. Det betyder, at personen ikke brænder inde med en masse te, de ikke kan lide, og der er hverken økonomisk spild eller madspild i processen.

Selvom modtageren af kalenderen ikke drikker te hver eneste dag, er det stadig et godt valg, hvis de holder af te og ikke drikker kaffe eller prøver at holde sukker på et minimum. Så er te nemlig også en brugbar og sundere kalender, som kan glæde i længere tid end bare december.

Sådan finder du en julekalender med te

Når du har besluttet dig for, at en tejulekalender er det bedste valg, kommer næste udfordring; hvor finder man sådan én?

Det er faktisk ikke så svært, som man kunne tro. Hvis du ikke drikker te, er det nok ikke noget, du har lagt mærke til, men julekalendere med te er blevet meget populære over de seneste år. Det betyder, at de er nemmere at finde, og at der er et større udvalg.

Du kan enten vælge at se efter en kalender fra et temærke eller -hus, som modtageren er særlig glad for, eller du kan vælge én fra en specialforretning så du ved, kvaliteten er i top. Du skal dog ikke bekymre dig for dårlig kvalitet af teen i kalenderen, for oftest er alle producenter opmærksomme på, hvor godt det endelige resultat bliver.

God at vide, inden du køber en julekalender med te

Inden du vælger en julekalender med te til teelskeren i dit liv, kan det være en god idé at finde ud af, om det overhovedet er noget, de har brug for. Selvom tanken er god, og kalenderen i teorien ville passe perfekt, kan det også være, der et sted i køkkenet er et helt skab, der bugner med te! Det er synd og skam, hvis kalenderen skal gå til spilde…

I en helt anden boldgade er det også vigtigt, at du ved, om modtageren er allergisk over for noget, som kunne være i kalenderen. Det kan være lidt mere besværligt at finde ud af, hvad kalenderen indeholder, og som regel vil det være tydeligt på selve tepakken på den givne dag. Men læs alligevel bag på, så du er sikker.

Sidst er det selvfølgelig en god idé at finde ud af, om en anden person har planlagt at give dem en kalender. Det er ikke altid muligt, langt fra, faktisk, og derfor er det godt at sørge for et byttemærke eller byttemuligheder. Det bliver træls at have to tekalendere, for uanset hvor habil en tedrikker, der er tale om, vil noget af indholdet gå til spilde…

Gaver, du kan give til teelskeren i dit liv

Hvis du vil give noget andet eller mere end en tekalender, er der masser af gaver, der er velegnede til teelskeren.

Et flot, sjovt eller unikt teæg kan gøre oplevelsen helt speciel. Et teæg er beregnet til løsbladet te, altså det, der kommer i en tejulekalender, og kan give et unikt præg. En tekop eller et krus er det næste naturlige bud, og her kan du virkelig slippe kreativiteten løs!

For du kan enten finde en tekrus fra en designer, eller du kan specialbestille ét med et citat, en fælles joke, eller endda dit ansigt printet på. Du kan også vælge at købe et termokrus, så modtageren kan have te med på arbejde hele vinteren, uden at bekymre sig om, om det bliver koldt på vejen.

Teskeer, bordskånere og honning til teen er andre alternative gaver, du kan give, som giver en god teoplevelse. Der er mange muligheder for at personliggøre din gave, og hvis den, du vil give til, allerede drukner i te, kan det være en god idé at give dem noget, der hjælper dem med at få drukket det.

Te er trods alt en oplevelse, man kan nyde på egen hånd eller med andres selskab.

Menu
Top